KONTAKT

FRISKE SPIRER
v/ Miriam Sasha Sommer
Tlf: 60246203 (DK)

CVR: 26298903

Kontor:
Augustagade 16 3.th
2300 København S

Lager:
Vermlandsgade 51 1.sal
2300 København S

SEND EN MAIL

  Miriam Sommer 2012

  DET STARTEDE MED EN DRØM

  Alle produkter starter med en drøm. Sådan er det også med SpirePerle spirebakken.

  Jeg startede FRISKE SPIRER i 2010, fordi jeg havde brug for at træne mine evner i digital kommunikation, SEO og branding. Mit valg faldt på spirer af flere grunde.

  Dels var jeg rawfood veganer i 2010 og dels havde jeg allerede dyrket spirer siden jeg var barn. Der var kun 5 sorter af spirefrø på det danske marked på det tidspunkt og ingen havde ønske om at forhandle dem.

  Så jeg havde en hemmelig drøm om en dag at være med til at åbne det danske marked for det samme lækre udvalg af økologiske spirefrø som der var i USA og Tyskland.

  Miriam Sommer 2013

  BLOGGEN OG BOGEN

  Til at starte med var drømmen om FRISKE SPIRER som et frø, der lige er begyndt at spire. Jeg lagde ud med at bygge en lille blog med al min viden om at dyrke spirer selv.

  Der fandtes ingen af den type blogs i Norden, så jeg talte med forskere i plantebiologi og human ernæring for at udbygge min viden på feltet. Jeg var lige blevet uddannet cand. mag. i dansk med speciale i virksomhedskommunikation i sommeren 2008. Det gjorde min research nemmere.

  For at dække udgifterne til projektet, valgte jeg at samle meget af min viden i min første bog om spirer. På det tidspunkt arbejdede jeg deltid på et fagforlag og kunne derfor udgive bogen selv på trods af at selvudgivelse var nyt på det tidspunkt.

  Miriam Sommer 2014

  WEBSHOPPEN

  Snart kunne jeg mærke interessen for at dyrke spirer steg i Danmark. Det var en drøm der voksede hurtigt, gik det op for mig.

  Derfor startede jeg min webshop med et lille udvalg af økologiske spirefrø, min bog og andre spireprodukter i 2014. Jeg havde allerede længe drømt om at sætte min egen spirebeholder i produktion, men jeg manglede kapital til at virkeliggøre min vision.

  Heldigvis har jeg altid været sparsom og arbejdede som freelance tekstforfatter ved siden af FRISKE SPIRER. Måned for måned kunne jeg derfor lægge lidt til side for en dag at kunne realisere min drøm om min egen spirebakke.

  Miriam Sommer FRISKE SPIRER 2020

  SPIREPERLEN

  I 2015 var min webshop på plads. Jeg bloggede nu dagligt, tog billeder, sendte nyhedsbreve og lavede videoer. Stadig på begynderniveau, men det gav omsætning. Jeg kunne derfor begynde at søge efter en plastvirksomhed, der var villig til at realisere mine skitser for spirebakken.

  Det var en eftersøgning, der tog halvandet år og utallige møder med angel investorer og plastproducenter over hele Danmark.

  I efteråret 2016 fandt jeg endelig en dansk værktøjsmager, som var villig til at rentegne mine skitser og som havde erfaringen til at skabe støbeværktøjet i stål til mig. Jeg havde nu sparet op i 6 år og kunne derfor lægge betalingen kontant.

  Det føltes heldigvis helt rigtigt.

  Miriam Sommer FRISKE SPIRER 2018

  FREMTIDEN FOR FRISKE SPIRER

  Du kan sikkert fornemme, at jeg for længst har tabt mit hjerte til de små, nærende planter. Så rejsen er kun lige begyndt for FRISKE SPIRER. 

  Mit mål er at en spirebakke – uanset producent – skal være lige så velkendt i det private køkken som en juicemaskine er i dag.

  Det vigtige er, at alle får nem adgang til frisk og rent økologisk grønt hele året med en spirebakke i køkkenet. Min opgave er bare at gøre det nemt.

  Derfor kan jeg love, at fremtiden byder på endnu flere videoer og grønne produkter der støtter dyrkningen af din egen sundhed.

  TAK FOR REJSEN

  Et frø kan ikke gro til en sund plante uden støtte fra det omgivende miljø. Sådan er det også med FRISKE SPIRER.

  For et er, at jeg har arbejdet som freelancer – til tider på fuld tid – under hele denne rejse. Det har muliggjort, at jeg har kunne holde fast i min drøm om FRISKE SPIRER og SpirePerlen. Et andet er, at jeg har fået hjælp af flere dejlige mennesker på denne rejse.

  Jeg har eksempelvis først i 2021 fået mit eget lager. Inden da har en helsekostbutik og en miljøbevidst revisor med et grønt hjerte for iværksætteri givet mig lagerplads. Det har været en stor hjælp og givet ro i maven.

  Dertil kommer de søde biblioteker, der købte min første bog til deres hylder. De selvstændige helsekoster, der har bestilt hos mig siden 2014 og alle de søde kunder, som har handlet i FRISKE SPIRER webshop.

  Jeg sender jer alle en varm tak for, at I har muliggjort min drøm for FRISKE SPIRER.