HVORDAN
SÅDAN DYRKER DU SPIRER
I DIN SPIREPERLE
VÆLG DINE SPIREFRØ
Vælg de økologiske spirefrø, der passer dig:
Linse, Bønne, Ært, Kikært er de nemmeste. De er klar på 2-4 dage.
Lucerne, Bukkehorn og Kløver er lige så nemme. De tager 6-7 dage.
Broccoli, Radise, Raps, Solsikke er en smule sværere og tager 7-8 dage.
Pinkkål, Rødkål, Endive er for øvede spiredyrkere. De tager 7-9 dage.
Fennikel, Rabarber, Rødbede, Basilikum, Løg er for den tålmodige.
AFMÅL DINE FRØ
Når du har valgt dine frø, skal de afmåles til bakken.
Frø har brug for en del plads, når de bliver til spirer.
Et nemt trick til at afmåle den rette mængde frø er, at
de tørre frø skal fylde 3/4 af midterbakken i ét lag.
Den mængde giver god fugtbalance for dine spirer.
LÆG FRØ I BLØD
Spirefrø ligger i naturlig dvale og vokser ikke, når de er tørre.
Du ‘vækker’ de afmålte frø ved at lægge dem i blød i rent vand.
Nogle frø skal ligge i vandet i 2 timer. Andre i 12 timer. Du kan
se iblødsætningstider på FRISKE SPIRER frøposer.
OP I FRØBAKKEN
Når frøene har ligget i blød, er de klar til frøbakken med riller.
Inden første brug, skal du vaske hele SpirePerlen grundigt med
almindeligt opvaskemiddel og en blød, ren svamp. Efter vask kan
du hælde iblødsætningsvandet med frø direkte op i frøbakken.
Derpå skyller du roligt frøene med frisk vand fra hanen,
vipper bakken og lader overskydende vand dryppe af.
Nu kan du samle din SpirePerle.
PLACERING
Spirer ønsker hverken direkte sol eller komplet mørke.
Hvis du stiller SpirePerlen et lyst sted på et rent bord
tæt på køkkenvasken, er det ideelt for dine spirer.
SKYL HVER DAG
Spirer har brug for at være let fugtige under hele dyrkningen.
Du opnår den perfekte balance ved at skylle dine frø/spirer to gange
hver dag i 10 sekunder med køligt vand fra køkkenhanen.
SPIRESTØRRELSE
Nogle spirer er hurtigt klar. Andre er lidt langsommere.
Bønner, Ærter og Linser skal vokse i 2-4 dage til de får en lille hale.
Alle andre spirer skal vokse i 5-8 dage til de folder deres blade ud.
Du kan se præcise spiretider på alle FRISKE SPIRER frøposer.
RENE SPIRER
For at rense spirerne for tomme frøskaller, er tricket at lægge
de færdigdyrkede spirer i en skål med godt med koldt vand.
Bevæg spirerne rundt i vandet og tøm vandet fra. Fyld igen og
tilsæt citronsaft. Citronen renser for den smule bakterier, der
måtte være på dem. Skyl med rent vand og dine spirer er rene.
KLAR TIL DE NÆSTE FRØ
Spirer elsker at vokse i rene spirebakker.
Når du har høstet dine spirer, gør du ganske enkelt SpirePerlen ren
med en blød svamp og sæbe. Så er den straks klar til en ny gang frø.
OPSKRIFTER
Spirer er lækre i alle retter, hvor du ellers ville bruge frisk salat.
Smoothies, Sandwich, Pita, Smørrebrød, Suppe, Salater, Dips…
Kun din egen fantasi sætter grænsen.